Kérdezz-Felelek: Mennyi RAM(memória) és ROM(tárhely) szükséges?

Kérdezz-Felelek: Mennyi RAM(memória) és ROM(tárhely) szükséges?

Sokan felteszik a kérdést vagy épp egy internetes mende-monda alapján mérlegelnek hogy „4gb alatt ne vegyél”, de hisz tudjuk, hogy ez édes kevés információ és adat… nézzük mi is a valóság.

A fejegységek alapvető sebességét a processzor határozza meg, itt történnek meg a számítások. Javaslatunk alapján, 8 magos processzor alatt lévő készüléket, 2024-ben már nem szabad vásárolni. Folyamatosan fejlődnek az alkalmazások, itt a nyakunkon az AI technológia, egyre éhesebbek a készülékek a számítás teljesítmény terén.

A processzor típusból sem mindegy milyet vesz az ember. Az általunk forgalmazott készülékek mindegyike felső kategóriás hardverrel szerelt, így a teljesítményre biztosan nem lehet panasz.

Amikor egy alkalmazást elindítunk a processzoron kívül, RAM-ra is szükségünk van, viszont itt jön a csavar… amennyiben olyan alkalmazásokat használtok, amik tényleg a fejegységre valók, pl. Waze, Google Térkép, IGO, Sygic, YT Music, YouTube, Spotify ..stb ebben az esetben tényleg szükséges 4 GB memóriánál több? Segítünk, jelen technológiai ismeretek és jelen alkalmazás étvágy szerint, teljesen felesleges ennél nagyobb memória.

Mutatjuk:

– Waze és Youtube elindítva a háttérben, a 4GB memóriából 2GB memóriát használ, tehát maradt még szabad 2 GB memória..

Széljegyzetként, ide tartozik a tárhely kérdése is.. a mai világban rengetegen Streaming alkalmazásokat használnak.. pl. YouTube, Netflix..stb és már nem letöltenek zenéket/videókat/filmeket.. amennyiben még is ezt teszik azt jellemzően külső forrásból csatlakoztatják, pendrive formájában. Így a teszt esetében, egy 32 GB tárhellyel rendelkező készüléken, telepített teljes európa térképpel és több mint 8 alkalmazással, több mint 13 GB szabad terület marad a készüléken.

Több év multimédiás tapasztalattal a hátunk mögött javasoljuk, hogy ezek alapján mérlegeljetek. Van aki a jövőbe tekint és szeretne 8 GB memóriát és 256GB tárhelyet a készülékébe, mert „ahogy fejlődnek az alkalmazások úgy kell majd a nagyobb memória és a tárhely is”.

Ez valóban igaz, de jelenleg ezek a méretek nincsenek kihasználva (mondhatnánk azt is, hogy felesleges pénzkidobás). A jövőben ahogy majd nő az alkalmazások hardver igénye úgy viszont már nem csak a RAM és tárhely méretből kell a nagyobb, hanem a többi hardver elem cseréje is szükségessé válik a felhasználó számára.

Gondoljunk csak bele a Bluetooth 4 és a Bluetooth 5 által nyújtott különbségekre, a 4G SIM foglalat megjelenésére, a vezeték nélküli Carplay térhódítására stb.
Így hiába vásárolt meg valaki korábban 6-8GB memóriával készüléket, most ugyan úgy cserélheti le, hiszen az új funkciók valószínűleg számára is egy új készülék beszerzését teszik szükségessé.

Reméljük érdekes volt számotokra a fenti olvasmány.
Hamarosan újabb hasznos blogbejegyzésekkel érkezünk!

Hogy ne maradjatok le, kövessetek minket a Facebookon.

www.facebook.hu/cardroidmuhely

Professzionális készülékek, megfizethető áron!

 

 

 

error: Tartalom védelem alatt ál!